Equiband

Vad är Equiband?

Equiband är ett innovativt och effektivt rehabiliteringsverktyg som har visat sig vara till stor hjälp för hästar under deras rehabiliteringsprocess. Det är en revolutionerande produkt som utformats för att underlätta återhämtning och styrketräning hos hästar som har genomgått skador, opererats eller lider av muskulära problem.

Ett Equiband består av två elastiska band. Dessa band är utformade för att ge en kontrollerad och måttlig motståndsnivå när hästen rör sig, vilket hjälper till att aktivera och stärka de djupa musklerna i rygg, bål och höfter. Genom att stimulera dessa muskler kan Equiband bidra till att förbättra hästens hållning, balans och rörlighet.

En av de främsta anledningarna till att Equiband är så framgångsrikt vid rehabilitering av hästar är dess förmåga att engagera och stärka de stabiliserande musklerna som ofta försvagas eller försummas under en period av begränsad rörelse. När en häst har skadats eller opererats kan den naturliga rörelsen vara begränsad, vilket kan leda till att vissa muskler försvagas eller atrofieras. Equiband hjälper till att kompensera för detta genom att erbjuda en aktiv rehabiliteringsmetod som inte överbelastar hästen.

Det är också värt att nämna att Equiband är utformat för att vara skonsamt för hästens kropp. De elastiska banden ger en gradvis och kontrollerad motståndsnivå, vilket minskar risken för överansträngning eller skada under rehabiliteringsprocessen. Detta gör att hästen kan träna och återhämta sig på ett säkert och bekvämt sätt.

Vid användning av Equiband är det viktigt att det sker under övervakning av kvalificerad personal, såsom veterinärer, fysioterapeuter eller tränare med kunskap om hästens anatomi och rehabilitering. Varje häst har unika behov och förutsättningar, och därför är det viktigt att rehabiliteringsprogrammet anpassas individuellt för varje häst.

Equiband används med fördel till hästar med:

  • Ryggproblematik
  • Oliksidiga
  • Svaga/instabila bakknän
  • Instabila/överrörliga
  • Ojämnt bakbensarbete
  • Återkommande frambenshältor
  • Svaga/långa ryggar
  • Knäpper av/ligger tungt i handen
  • Förberdelser för unga hästar

Sammanfattningsvis kan Equiband vara en ovärderlig resurs för rehabilitering och styrketräning av hästar. Genom att ge en säker och effektiv metod för att stärka de djupa musklerna kan Equiband förbättra hästens styrka, balans och rörlighet under rehabiliteringsprocessen. Det är ett verktyg som har potentialen att påskynda återhämtningen och ge hästen möjlighet att återgå till sina normala aktiviteter så snabbt och säkert som möjlig